HomeNieuwsEntertainment7x waarom CrossFit je beter maakt in bed

7x waarom CrossFit je beter maakt in bed

-

Het is weer vrijdag! Tijd voor een luchtiger artikel. 7 redenen waarom CrossFit jou beter maakt in bed! Toch een leuke bijkomstigheid 😉

CrossFit is revolutionair en een superkracht voor fitness en gezondheid over de hele wereld. CrossFit is toegewijd aan haar missie om chronische ziekten te bestrijden en het leven van iedereen, overal ter wereld te verbeteren. Sinds Greg Glassman in 2001 het eerste filiaal opende in Santa Cruz, is het uitgebreid naar meer dan 15.000 locaties in maar liefst 162 landen.

Wij weten zeker dat iedereen die dit artikel leest zich goed bewust is van de bijna ongeëvenaarde gezondheids- en fitnessvoordelen die CrossFit brengt. Op mentaal en fysiek gebied maar ook zeker op het emotionele vlak. Dan hebben we het nog niet eens over de gemeenschapszin, het gevoel van verbondenheid en solidariteit met betrekking tot het stellen van doelen en persoonlijke verbetering die je vindt in de CrossFit Box, ongeacht de locatie. Dus hoe zit het met de andere voordelen?

Waarom maakt CrossFit je beter in bed?

We hebben hier eens online wat onderzoek naar gedaan en kwamen tot een lijst van 7 redenen.

#1 Verbeterde zelfverzekerdheid

CrossFit verbetert het zelfvertrouwen over het lichaam. Over tijd en met het juiste voedingsplan, zie je hoe je lichaam ten goede verandert. Hierdoor voel je jezelf aantrekkelijker. Dit zorgt op zijn beurt weer hoe je je in de slaapkamer voelt (of ergens anders uiteraard).

CrossFit Atleet - Jason Smith - CrossFitWereld
*CrossFit Atleet Jason Smith

Dit verbetert ook je gevoel van eigenwaarde. De voortdurende handeling om meerdere keren per week de box in te stappen en de fysieke en mentale uitdagingen te overwinnen die de training van je vergen, is een veilige manier om je gevoel van eigenwaarde te verbeteren. Je gevoel van zelftwijfel wordt constant uitgedaagd. Regelmatig overwin je en pak je grote uitdagingen aan die je eerder voor onmogelijk achtte. Dit verbetert je zelfvertrouwen enorm.

#2 CrossFitters zijn coachable

Een groot deel van CrossFit is leren verbeteren. Je moet altijd openstaan om te leren, empathisch te zijn en een andere persoon te begrijpen die jou dingen kan en wil leren. Je leert om bewegingen van het menselijk lichaam en lichaamstaal effectiever te begrijpen. Je gevoel van proprioceptie verbetert, je begrip van je eigen lichaam en waar het toe in staat is. Hoe meer empathisch je kunt zijn, hoe sneller je kunt leren.

CrossFit coaching sessie- CrossFitWereld

Empathie en lichaamsbewustzijn is ook belangrijk als het gaat om seks. Als je de persoon begrijpt waarmee je bent, wat ze leuk vinden en wat ze zeggen met hun lichaamstaal, dan zul je in staat zijn om gelukkiger te worden. Veel gelukkiger. Dat is niet alleen een voordeel voor jou maar een “win-win” voor alle betrokkenen.

#3 CrossFitters hebben een betere conditie

CrossFit maakt je fitter. Het stelt je in staat om verder te rennen, langer te zwemmen dan voorheen, te trainen voorbij wat de normale Joe of Jane kan en CrossFit zorgt dat je allround innerlijke motor kan verbeteren.

Je wordt beter geconditioneerd en kunt fysiek langer standhouden. Het is niet moeilijk je voor te stellen hoe dit zich vertaalt in seks. Dit hoeven we niet verder voor je uit te schrijven…

#4 CrossFit zorgt dat je er goed uit ziet (naakt)

Een heel simpel en duidelijk punt. In CrossFit trainen we voor prestaties en functionaliteit. Het bijkomende voordeel hiervan is dat het uiterlijk ook verbetert zonder dat dit het primaire doel is.

Dat betekent dat terwijl jouw WOD-tijden geleidelijk verbeteren, je nieuwe PR’s haalt en nieuwe vaardigheden leert, je lichaam ook aan het veranderen is en zich aanpast aan al deze nieuwe stimulus. Je lichaam past zich va nature aan, terwijl je aan andere doelen werkt.

Het in de sportschool het najagen van enkel uiterlijke verbeteringen kan juist in te spelen op persoonlijke onzekerheden en een constant gevoel van ontevredenheid geven. Als uiterlijk het belangrijkste doel is, waar is dan het eindpunt? CrossFit heeft het magische effect dat je constant herinnert aan de kleine overwinningen onderweg. Een nieuw PR, een betere Grace-tijd enz. Door niet de nadruk op het fysieke uiterlijk te leggen, kan je in plaats daarvan focussen op de prestatie. De harde waarheid is dat CrossFit ervoor zorgt dat je er naakt goed uitziet. Het herinnert je er gewoon aan dat er belangrijkere dingen zijn waar je je zorgen over moet maken.

#5 CrossFitters zijn in voor (bijna) alles

Crossfitters houden ervan om de box in te lopen zonder enig idee van wat de WOD gaat worden. Ze benaderen alles met een open geest en duiken er gewoon in.

Zeker geen slechte houding als het op seks aankomt.

#6 CrossFitters houden het spannend

constante herhaling is de vijand van passie. Niemand wil jaar in jaar uit, week in week uit hetzelfde doen. Of dat nu in de CrossFit Box is of seks in de slaapkamer (of andersom, wat je wilt), dingen ‘gevarieerd en intens’ houden, is belangrijk in elk opzicht.

Een toepasselijke tweet die wij tegen kwamen:

Crossfitters love variety and excitement, it lies at the heart of the CrossFit training methodology. So its also a good mantra to carry over into other aspects of your life as well.

#7 CrossFit moedigt passie aan

Josh Bridges - overwinning - CrossFitWereld
*CrossFit atleet Josh Bridges

Schreeuwen, roepen, zweten, instorten, opzwepen. CrossFit-boxen zijn plaatsen die mensen aanmoedigen om te zijn wie ze zijn en hun emoties te uiten. Totaal vreemden van elkaar bouwen hechte banden  met elkaar op door het gedeelde lijden onder een training. De box is een veilige en gepassioneerde plek waar mensen kunnen zijn wie ze willen zijn en waar anderen dat aanmoedigen.

Passie is essentieel voor seks. Dus de crossover van CrossFit naar seks werkt erg goed.

DELEN IS SPORTIEF

MEER ENTERTAINEMENT

RECENTE ARTIKELEN