HomeNieuwsCrossFit Games5x waarom jij als beginner mee zo moeten doen aan de CrossFit...

5x waarom jij als beginner mee zo moeten doen aan de CrossFit Open

-

Doe jij nog niet zo lang aan CrossFit? Mooi dan kun jij je nog net inschrijven voor de CrossFit open van 2022. Ja precies ook jij als beginner. Misschien zelfs wel juist als beginner.

De CrossFit Open is waar het elk jaar allemaal begint. Het is namelijk de start van het nieuwe CrossFit-seizoen waarin atleten over de hele wereld strijden in dezelfde oefeningen om te zien wie de sterkste is van allemaal. Deze keer geven wij je 5 redenen waarom je je zou moeten registreren voor de CrossFit Open, zelfs als je net bent begonnen.

De CrossFit Open is verplicht voor elke atleet die van plan is om professioneel deel te nemen aan de sport. Het is de eerste stap voor degenen die willen deelnemen aan de kwartfinales, halve finales, Occupational Games, Last-Chance Qualifier en uiteindelijk de CrossFit Games.

Maar als je net begonnen bent met CrossFit en weinig of niets van kwartfinales of de CrossFit Games weet is de Open ook echt iets voor jou. Je doet CrossFit om je algehele conditie te verbeteren en niet om naar de finales te gaan of een professioneel atleet te worden. Dus, waarom zou je de moeite nemen om $20 te betalen om je te registreren voor de CrossFit Open?

1. Houd je fintessniveau bij

Nadat jij je voor de eerste keer hebt aangemeld voor de CrossFit Open, doe je trainingen die zijn voorgeschreven voor atleten van alle niveaus. Topsporters nemen het op tegen elkaar in de RX categorie, minder gevorderden kunnen de oefeningen schalen, en als je een echte beginner bent, kun je de voorgeschreven “fundamentele” trainingen kiezen.

De workouts worden wekelijks bekend gemaakt en zodra ze bekend zijn, kun je kiezen welk niveau je gaat uitvoeren. Na het afronden van de training upload je de score naar het officiële scorebord van CrossFit.
Nu ga je een jaar later later natuurlijk weer mee doen en kun je zien hoe je conditie is verbeterd. Er is een kans dat een training volgend jaar weer in de Open zit, en dan kun je helemaal goed zien hoeveel beter je bent geworden. Doe dit meerdere jaren op rij en je hebt een online platform dat je fitnessvooruitgang in de loop van de tijd laat zien. Niets is motiverender dan zien hoeveel je al bereikt hebt en aanmelden voor de Open is precies de eerste stap om dat te doen.

2. Vergelijken met de wereld

Een van de meest indrukwekkende dingen van de CrossFit Open is dat mensen van over de hele wereld exact dezelfde workout zullen doen als jij. Iemand in Korea zal net zoveel zweten als iemand anders in Zuid-Afrika of Groenland.

Door je aan te melden voor de CrossFit Open, kun je je trainingsscore op een platform zetten dat vergelijkbaar is met alle anderen over de hele wereld. Je zult ontdekken of je fitter bent dan al die mensen die ervoor kiezen om dezelfde workout te doen als jij. Je kunt jezelf nu vergelijken met iedereen in jou box, in je provincie, land en zelfs de wereld. Je maakt op deze manier nog meer deel uit van de community waar je nu in zit. En geloof ons het zal je echt nog meer motiveren. Hier vind je het leaderboard.

3. Community

CrossFit stadion - CrossFitWereld

Iedereen die aan CrossFit doet, zal je vertellen hoe ongelooflijk deze community is. Het kan echt een levens veranderende ervaring zijn.

Als je van plan bent om de Open in je lokale Box te doen, zullen mensen je harder dan ooit toejuichen bij elke rep die je doet. Aan het einde van de training zul je een gevoel van fysieke voldoening voelen en je medesporters zullen je mentaal een voldaan gevoel geven.

De sociale band die je creëert en versterkt tijdens de Open geeft misschien nog wel een beter gevoel dan het doen van je eerste double-under of muscle-up.

4. Grenzen verleggen

CrossFit schoenen - CrossFitWereld

Je weet pas echt hoe sterk je bent tijdens een echte test. De Open is de beste test die er is voor CrossFit als je net met de sport begonnen bent. Je zult verhalen horen van mensen die niet wisten dat ze in staat waren om een muscle-up, handstand push-ups of deadlift met twee keer lichaamsgewicht te doen, maar het kan echt allemaal gebeuren op de CrossFit Open. Dit zijn geen verzonnen dingen, dit zijn dingen die wij niet wisten tijdens onze eigen eerste Open.

Deze wedstrijd zal je tot het uiterste drijven en je zult merken dat je fysiek en mentaal je grenzen verlegt. Je bent gemotiveerder, de aanmoedigen de focus en concentratie het helpt je allemaal een stap verder. Ook na de Open. De eerst volgende keer dat je in de box gaat trainen kun je werken aan wat minder ging en harder of zwaarder gaan op wat je nu toch blijkt te kunnen.

Ja er kan ook onzekerheid bij komen kijken wees daar niet bang voor je mede-sporters slepen je er doorheen. En anders kun je altijd onze faalangst tips nalezen.

5. Plezier

Ja echt, je zult er plezier in hebben. Misschien niet tijdens een workout als je longen branden, je handen zeer doen en staat te trillen op je benen. Maar de sfeer, het gevoel na een workout, het terugkijken op de hele open en de connectie maken dat het echt een geweldige ervaring is.

DELEN IS SPORTIEF

RECENTE ARTIKELEN

RECENTE ARTIKELEN